Onze ridders

Ruud van Arnhem

Ruud van Arnhem, oprichter Bomenridders Nissewaard

Ruud is de drijvende kracht achter de Stichting Bomenridders Nissewaard. Hij beoordeelt de gesteldheid van elke boom voor kap en schrijft de bezwaarschriften. Daarnaast neemt hij samen met de voorzitter van Stichting De Bomenridders Rotterdam deel aan het overleg inzake bomen in de Rotterdamse haven.

annette van grondelle bomenridder nissewaard

Annette van Grondelle, secretaris Bomenridders Nissewaard

Voor mij is de mens belangrijk. Een mens, ieder mens, heeft recht op een goed bestaan. Ik ben een Groenmens. Het is niet zomaar een hobby, maar levensbelang!

En de stadsdieren, de egel, de kikkertjes, de kleine vogels, de vleermuis enz, zij moeten zeker beschermd worden tegen het ongebreidelde en soms ondoordachte bouwen, bouwen voor leegstand.

angelique bolk bestuurslid bomenridders nissewaard

Angelique Bolk, bestuurslid Bomenridders Nissewaard

Respect voor al wat leeft, mens, dier en milieu, is mijn motto. Ik voel mij betrokken bij mijn leefomgeving en vanuit die betrokkenheid vervul ik mijn rol bij de bomenridders. Of het nu om het informeren van inwoners gaat, het te woord staan van de pers of leuke leerprogramma’s voor scholen ontwikkelen. Dat doen we al heel wat jaartjes zo in een leuk team en in nauwe samenwerking met onze collega’s in de regio.

marja wijnbeek bomenridder nissewaard

Marja Wijnbeek, webmaster Bomenridders Nissewaard

Alles van waarde is weerloos, daarom wil ik als bomenridder mijn steentje bijdragen, zodat er zoveel mogelijk kleine ecosystemen blijven bestaan. Het is niet alleen een boom die weggehaald wordt, het is veel meer. Luchtzuivering voor deze door industrie vervuilde wereld, voedsel en verblijfplaats voor dieren en tenslotte wil het oog ook nog wat. Bomen zijn gewoon hard nodig en mensen worden blij van een groene wereld.

Irene Hoogenraad

Irene Hoogenraad, persvoorlichter Bomenridders Nissewaard

De natuur is de bron van al wat leeft.