Dick Slottje, beleidszaken Stichting Bomenridders Nissewaard

Dick Slottje, beleidszaken

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde collega-vrijwilliger Dick Slottje.

Dick, van beroep beleidsmedewerker, weet als geen ander hoe werkwijzen en beslissingen op papier tot stand komen. Ook herkende hij de ‘gaten’.

Met name beleidszaken en gesprekken met de overheden nam hij voor zijn rekening. Dat hij daar goed in geslaagd is, blijkt uit de resultaten die zijn behaald met de aangepaste kapplannen in het Mallebos.

Hij wist alle partijen rond de tafel te krijgen, zodat gezamenlijk een compromis is bereikt. Zo is er rekening gehouden met het broedseizoen, meedenken in keuze herplanting en het zoveel mogelijk in tact laten van de bodem door inzet van groot materieel tot een minimum te beperken.

Zijn vertrek uit de regio is een groot verlies voor onze organisatie. Verschillende organisaties zochten samenwerking vanwege zijn rol bij de Bomenridders.

Wij wensen Dick heel veel succes toe in zijn nieuwe woonplaats, waar hij hopelijk weer goed werk weet te verrichten.

Dank je wel Dick, je was een hardwerkende en bevlogen collega.

Marja Wijnbeek, voorzitter Stichting Bomenridders Nissewaard

Marja Wijnbeek, voorzitter

Alles van waarde is weerloos, daarom wil ik als Bomenridder mijn steentje bijdragen, zodat er zoveel mogelijk kleine ecosystemen blijven bestaan. Het is niet alleen een boom die weggehaald wordt, het is veel meer.

Luchtzuivering voor deze door industrie vervuilde wereld, voedsel en verblijfplaats voor dieren en tenslotte wil het oog ook nog wat.

Bomen zijn gewoon hard nodig en mensen worden blij van een groene wereld.

Angelique Bolk, secretariaat Bomenridders Nissewaard

Angelique Bolk, secretariaat Bomenridders Nissewaard

In 2006 geschrokken door het nieuws in het Algemeen Dagblad dat er 10.000 bomen zouden verdwijnen, hebben we met een aantal partijen de Stichting Bomenridders Spijkenisse opgericht. Mijn voornaamste taak is ervoor te zorgen, dat iedereen, die betrokken is bij zijn omgeving, zijn stem kan laten horen. Door te blijven hameren bij de gemeente op juiste voorlichting. Ook voor mensen die tegen bomenkap zijn.

Susanne Milbrad, activiteiten

Ilse van Veen, buitengebied Bomenridders Nissewaard

Ilse van Veen, buitengebied Bomenridders Nissewaard