Het waarom van  de Bomenridders

Sinds 2007 springen de Bomenridders in de bres als bomen onnodig het veld moeten ruimen. Bijna altijd is dat een gevolg van menselijk ingrijpen, en niet omdat de bomen door ouderdom niet langer mee kunnen. Wij willen een meer respectvolle houding ten opzichte van bomen doen groeien bij politici, ambtenaren, architecten, bouwers, bewoners en gebruikers van stad en land.

neem contact op

 

contact@bomenriddersspijkenisse.nl

Nissewaard

Word lid van Natuur Nissewaard

Verwonder je over al het natuurschoon in Nissewaard.

Hoe doen we ons werk?

Wij verspreiden informatie, geven scholing en enthousiasmeren bewoners. Daarnaast overleggen we met gemeente ambtenaren en overheidsdiensten. We onderhouden nauwe contacten met de politiek en media.

Voorne Putten

Regelmatig is er contact met betrokken bewoners in buurtgemeenten. Op verzoek van bewoners bezoeken de Bomenridders Nissewaard locaties bij gemeenten op Voorne Putten.

Wie zijn de Bomenridders?

Vrijwilligers met een baan en pensionado’s. Van ecoloog tot beveiligingsbeambten. Iedereen die betrokken is bij het groen in zijn of haar leefomgeving.  Bomenridders hebben het dus net als iedereen druk. 

Kaalslag Ravense Hout

Helaas zijn de gevolgen van de Kaalslag in Ravense Hout enorm voor de dieren. Reeen zijn afgeschoten in opdracht van Staatsbosbeheer.