Help ze ademen! Stop de bomenkap!
Spijkenisse, ooit een prachtig groene stad recht tegenover de industrie. 14 jaar later is er zoveel groen verdwenen, dat we vrezen voor de gezondheidsgevolgen voor onze kinderen.
Van alle planten vangt de boom verreweg het meeste CO2 op. Met meer grote bomen komt er minder CO2 in de lucht..
Een groot vooraanstaand landelijk bureau is bereid onderzoek te verrichten. Aan de hand van luchtfoto’s wordt het groenoppervlakte in 2006 vergeleken met het groenoppervlakte in 2019.
De uitkomst van dit onderzoek en de gevolgen voor onze gezondheid leggen wij voor aan gespecialiseerde artsen. Misschien dat de overheid dan wel naar haar inwoners wil luisteren. Het kappen gaat namelijk maar door.
Een boompje doet er minimaal 30 jaar over om net zoveel CO2 en fijnstof te filteren als zijn gekapte broer.
Wij, onze kinderen, ademen nu!
Hoe doen we ons werk?
Wij verspreiden informatie, geven scholing en enthousiasmeren bewoners. Daarnaast overleggen we met gemeente ambtenaren en overheidsdiensten. We onderhouden nauwe contacten met de politiek en media.
Voorne Putten
Regelmatig is er contact met betrokken bewoners in buurtgemeenten. Op verzoek van bewoners bezoeken de Bomenridders Nissewaard locaties bij gemeenten op Voorne Putten.
Wie zijn de Bomenridders?
Vrijwilligers met een baan en pensionado’s. Van ecoloog tot beveiligingsbeambten. Iedereen die betrokken is bij het groen in zijn of haar leefomgeving. Bomenridders hebben het dus net als iedereen druk.
Kaalslag Mallebos
Helaas zijn de gevolgen van de Kaalslag in het Mallebos enorm. Het eind is nog niet in zicht. Er staan nog bomen met oranje stippen overeind. Het is te vochtig om te kappen.
Foto: Peter de Jong