De Bomenridders zijn het beleid van de gemeente Spijkenisse meer dan zat en ondernemen grootschalig actie.

Onder de rook van de Botlek ligt het plaatsje Spijkenisse. Het was een groene stad. Daar is sinds 2006 verandering in gekomen. De kapregels werden niet zo nauw genomen en het gemeentebestuur vond altijd wel een reden om grote bomen of groenstroken met bomen te kappen. Laten we nu juist die grote bomen hard nodig hebben in Spijkenisse.

Industriegebied

Met name grote bomen vangen fijnstof en CO2 op die overkomt waaien vanuit het industriegebied. Zo is het voor iedereen in Spijkenisse herkenbaar, dat de dag na het wassen van auto of ramen, je er zeker van kan zijn dat er de volgende dag een laagje zwarte uitstoot op zit. Dit betekent, dat we qua gezondheid in een kwetsbaar gebied leven en dat mensen sneller gezondheidsklachten kunnen krijgen aan hun luchtwegen.

Gezonde leefomgeving

De Bomenridders hebben altijd gestreden voor een gezonde leefomgeving en gewezen op de gezondheidsvoordelen van het behoud van veel grote bomen. Maar in de afgelopen 14 jaar is er te veel groen verdwenen en roepen de Bomenridders de gemeente ter verantwoording. Omdat elke kap die de gemeente uitvoert schadelijke gevolgen heeft. Omdat Spijkenisse niet van het stadhuis is maar van ons … inwoners.

WIJ inwoners van Spijkenisse horen inspraak te hebben aangaande ons leefgebied. Dit gebeurt niet en de gemeente zelf zegt dat er geen bomen zijn gekapt. Dit blijven ze volhouden, terwijl het omkappen van bomen gewoon doorgaat.

De Bomenridders zijn het beleid en de leugens van deze gemeente meer dan zat. Wij hebben een groot vooraanstaand landelijk bureau gevonden, die bereid is tot op de boom nauwkeurig te onderzoeken hoeveel bomen er zijn gekapt.
De uitkomst van dit onderzoek en de gevolgen voor onze gezondheid worden voorgelegd aan gespecialiseerde artsen.

Verantwoordelijkheid

De Bomenridders willen aantonen dat de gemeente Spijkenisse in gebreke is gebleven in het nemen van haar verantwoordelijkheid ten aanzien van de gevolgen van de vele bomen die gekapt zijn en nog gekapt gaan worden. En… welke schadelijke gevolgen dit heeft voor de gezondheid voor alle inwoners van Spijkenisse.