Petitie: Blijf van onze bomen af!

Nieuwe verkeersveiligheidregels van de Provincie Zuid-Holland bepalen dat bomen 4,5 meter van de weg mogen staan. In september wil de Provincie 270 bomen kappen aan de Groene Kruisweg tussen Geervliet en Brielle. Bomenridders Nissewaard en Rotterdam maken zich hard voor behoud. Help ons en teken!

https://petities.nl/petitie/blijf-van-onze-bomen-af


12 Reacties

 1. Natuurlijk moeten er geen bomen gekapt worden aan de Groene Kruisweg. Er zijn al veel te veel bomen gekapt in de regio.

 2. Vanwege nieuwe veiligheidsregels moeten de bomen worden gekapt die binnen de 4,5 meter van de weg staan.
  Hoeveel auto’s zijn er de afgelopen jaren tegen een boom op de Groene Kruisweg gereden. Ik heb nog geen antwoordt mogen ontvangen op deze vraag.
  Op verschillende plaatsen staan lantaarnpalen dicht bij de weg. Die moeten dan ook worden verplaatst volgens mij.

  • Er zijn geen auto’s tegen deze bomen aangereden. Een woordvoerder van de Provincie Zuid-Holland heeft gezegd dat de lantaarnpalen buiten de 4,5 meter zone staan.

 3. C.de Wolff

  Het is een grote schande om nog meer groen weg te halen in dit gebied wij stikken hier van het verkeerslawaai en van industrie en autoverkeer,het wordt hier in deze regio zo’n beetje onleefbaar voor de bewoners

 4. van Lith

  Buiten de lantaarnpalen ook de flitspalen en verkeerslichten weghalen.
  Vergeet ook niet de sloten dempen. En tegenliggers…. wat doen we daar mee?

 5. W.van Lieshout

  geen bomenkappen, er moet gewoon aan de snelheid gehouden worden. Dan is de weg veilig genoeg

 6. De bomen geven geen gevaar voor het verkeer .
  In de bomen huize honderden vogels.
  Bomen geven zuurstof en nemen stikstof op.
  Bomen geven het landschap kleur en aanzien.
  Dus als er een boom weg moet plaats er (ergens) anders een terug

  Bezint eer gij begint

 7. else robberts

  In Frankrijk was men een jaar of 20 geleden ook aan het steggelen over bomen langs de kant van de weg; ze waren gevaarlijk en moesten verdwijnen. Er knalde idd wel eens een veel te hard rijdende idioot tegenaan, vaak met dodelijke afloop.
  Er zijn toen aardig wat bomen gesneuveld. Uiteindelijk koos men voor de veel humanere oplossing om vangrails te plaatsen. Werkt nog steeds prima

 8. Ik ben in beginsel teken het kappen van welke boom dan ook. Zonder bomen geen dierlijk (inkl. Homo sapiens) leven. Lieden die ten onrechte bomen kappen dienen dan ook geruimd te worden!

 9. W.M.Vermeulen

  Ben het eens met L.Klok,
  Op de Veluwe en overige provincies zijn nog meer wegen met bomen dicht langs de weg en geen of slechte verlichting, daar gebeuren helaas meer ongelukken, halen wij daar ook alle bomen weg voor verkeersveiligheid?!
  Hoeveel nieuwe regels worden er nog verzonnen!

 10. H.v.Ommeren

  Ik hoop dat er controle plaatsvindt op de aanwijzing van “zieke” bomen.
  Daarnaast bestaat ook het gevaar dat het betreffende kapbedrijf zich “helaas” heeft vergist waardoor er, natuurlijk geheel per ongeluk, veel meer bomen zijn geveld als de bedoeling was. Het zou de eerste keer niet zijn.

 11. A van Bruggen

  Stoppen jullie nu eens met al dat groen kappen, houd het aub leefbaar voor ons.

Reageer!