De Algemene Plaatselijke Verordenings is aangepast. 98% van de bomen in Spijkenisse worden daarmee kapvergunningsvrij.

En passant wordt er zonder reden van opgave gecommuniceerd dat gemeentelijke bomen met een diameter tot 70 cm vergunningsvrij worden gesteld. De gemeente zegt direct omwonenden, zonder te definiëren wat er onder direct omwonenden wordt verstaan (50 meter van de boom, 100 meter van de boom), te zullen informeren. Echter, er is totaal geen vorm van rechtsgang meer mogelijk om bomen tegen een voorgenomen kap te beschermen. Sterker nog, woont u een straat achter dat geweldige veldje met bomen, dan zult u op een dag ineens geconfronteerd kunnen worden met een gekapte boom. De gemeente hoeft namelijk de voorgenomen kap van bomen met een diameter tot 70 cm niet meer te publiceren.

Heeft u ook vragen aan onze volksvertegenwoordiging? Wil u ook weten welke wettelijke mogelijkheden onze volksvertegenwoordiging ons biedt om kapplannen van de gemeente tegen te houden? Stelt u alstublieft die vraag zelf door gebruik te maken van het inspreekrecht. De vergadering begint om 19.30 uur. Als u de vraag zelf wilt stellen meldt u zich dan van te voren aan bij de griffier. Hetzij telefonisch 0181 – 696969 hetzij via e-mail gemeente@spijkenisse.nl
U kunt uw volksvertegenwoordiging ook rechtstreeks benaderen met een van de onderstaande vragen:

1. Waarom worden gemeentelijke bomen met een diameter tot 70 cm vergunningsvrij gesteld?

2. Waar is die 70 cm op gebaseerd?

3. Hoe definieert de gemeente direct omwonende bij het informeren rondom een voorgenomen kap?

4. Welk wettelijke mogelijkheden biedt de gemeente om een voorgenomen kap nog eens aan te toetsen?

– ons@spijkenisse.nl
– pvda@spijkenisse.nl
– vvd@spijkenisse.nl
– trots@spijkenisse.nl
– cda@spijkenisse.nl
– sp@spijkenisse.nl
– d66@spijkenisse.nl
– christenunie-sgp@spijkenisse.nl
– lpf@spijkenisse.nl
– groenlinks@spijkenisse.nl

Wij hopen dat u in de gelegenheid bent om zich een uurtje vrij te maken voor de bomen in uw buurt. Bent u dat niet, dan kunt u hier wel uw reactie achterlaten. Die zullen we dan overhandigen. Voordat u een reactie kunt achterlaten kunt u zich aan de linkerkant registreren. Om te reageren klik op het artikel hieronder.

Kent u mensen die graag van deze ontwikkeling op de hoogte zijn, stuurt u deze e-mail dan alstublieft door.