Jarenlang (19 jaar) hebben bewoners van de Maraboehoek de groenstrook mogen onderhouden en plantjes mogen zetten. Staat zelfs zwart op wit. En nu?

Voor de verkiezingen gaf de gemeente, bij monde van wethouder Van der Schaaf van het CDA, aan dat de bewoners deze groenstrook mogen blijven onderhouden. Ze mogen er geen bomen meer planten maar wel struiken. Die zou de gemeente zelfs nog aanleveren. Na de verkiezingen hangt de vlag er ineens anders bij. De gemeente wil de grond alleen nog maar verhuren.

Van een zwaar teleurgestelde bewoonster mochten wij deze brief ontvangen.

Hallo beste bomenridders,

Jullie zijn vast druk bezig met alle andere bomen die om ons heen gekapt gaan worden. Maar ik wil jullie toch op de hoogte houden van de ontwikkelingen op onze slootkant.

Kale troep
Jullie hebben zeker wel gezien dat het een kale troep is geworden. Alle bomen en struiken zijn gekapt, de schuur en de kas hebben we weg gehaald. Jan Pluim heeft met ons afgesproken dat een gedeelte van de slootkant met vaste planten en bodembedekkers zou worden aangeplant. De bedoeling was dat wij dat zelf zouden onderhouden. Ook zou het mogelijk zijn om een gedeelte van de slootkant als moestuin te gebruiken.
Alleen heeft de gemeente met Woonzorg overleg gehad in verband met het onderhoud van de tuin. De gemeente wil de grond aan Woonzorg verhuren, zodat zij dit aan ons kunnen onderverhuren. Woonzorg heeft dit afgewezen, zij willen niet de verantwoording voor de tuin.

Beloften
De gemeente wil nu toch de hele strook met gras inzaaien, inclusief het stuk grond waar de walnotenbomen staan. Wij weten niet meer wat we ertegen kunnen doen. Ik vind dat de gemeente ons op een schandalige manier heeft behandeld. Er worden allerlei beloften gedaan, maar uiteindelijk gaan ze toch hun eigen gang.

Uitzicht op auto’s
Bovendien staan het hek, de struiken en de schuur achteraan bij de gehandicapten er nog steeds. Volgens Jan Pluim moeten die nog weg, maar de onderhandelingen hiervoor moeten nog gestart worden. (Ik ben bang dat dit heel lang gaat duren!) En intussen zitten wij op een kale slootkant met uitzicht op de auto’s van de Hekelingse weg.

De gemeente moet alles nog omploegen en de boomstronken weg halen. Daarna kunnen ze gras inzaaien. Het blijkt maar weer dat je als gewone burger in deze gemeente niets te zeggen hebt.

Ondanks alles groetjes,
Edith

Volgens de website van Woonbron een rustige buurt. “De woningen zijn dusdanig gesitueerd dat u zich rustig terug kunt trekken in uw eigen omgeving.” http://www.woonzorg.nl/centraal_wonen_spijkenisse

Wie in politiek Nissewaard trekt zich het lot van deze bewoners aan? ONS? PVDA? LEF?