Onzin reageert de Wethouder op de vragen van vertegenwoordigers van Stichting Bomenridders Spijkenisse en de Milieugroep. “We blijven gewoon werken volgens ons Bomenbeleidsplan”.

Het Bomenbeleidsplan is van september 2006 en voorziet niet in een regeling voor kapvergunningsvrije bomen. Zo is er ruim zes jaar verstreken en nog steeds is er geen Boomverordening? Het lijkt er op dat het Bomenbeleidsplan eerst moet worden aangepast alvorens er sprake kan zijn van een aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening. Wij hebben deze vraag voorgelegd aan het juridisch loket.

Maakt u zich toch zorgen en wilt u uw zorgen uiten, dan kunt u net als ons uw zorgen kenbaar maken aan de gemeenteraad. Op woensdag 22 februari neemt de gemeenteraad een beslissing over het wel al dan niet vogelvrij verklaren van 98% van de bomen in Spijkenisse.
Om 19.30 uur staat de koffie klaar. De vergadering start met de opening en inspreekrecht van de inwoners. Per inwoner wordt er vijf minuten beschikbaar gesteld. U kunt zich voor uw inspreekrecht aanmelden bij de griffier per telefoon: 0181 Р696969 of per e-mail gemeente@spijkenisse.nl U kunt natuurlijk ook gewoon komen om te laten zien dat u bezorgd bent. Op die manier steunt u de sprekers. We hebben uw hulp hard nodig, want we kunnen het niet alleen!