De telefoon van de Bomenridders Nissewaard stond weer roodgloeiend. Zo ook kregen we meldingen via onze e-mailbox. Gemeente Nissewaard heeft een brief rond laten gaan bij de bewoners aan de Ring in Simonshaven. 

 

 

Kastanje-Simonshaven-brief-gemeente

Kastanje-Simonshaven-brief-gemeente

Paardenkastanje Simonshaven
De brief begint als volgt: “Hierbij laat ik u weten dat de gemeente Nissewaard voornemens is over te gaan tot de kap van de kastanjeboom aan de Ring te Simonshaven.” Er zou sprake zijn van een onveilige situatie. Een officieel rapport kan bij navraag door een bewoner niet worden overhandigd.

Kapvergunningplichtig
De gemeente wil snel tot de kap overgaan en is voornemens deze werkzaamheden op korte termijn uit te voeren, staat er verder in de brief. Wij schrikken er ook van. Gelukkig kan deze boom niet snel worden gekapt. A. is het een monumentale boom en B. heeft deze boom een diameter groter dan 70 cm, dus kapvergunningplichtig.

Milieudelict
Maar er is nog meer met deze boom aan de hand. Er zou sprake zijn van een milieudelict waarvan meerdere bewoners aangifte hebben gedaan. Er is zelf een sample van de olie en grond afgegeven. De bewoners hebben er naar eigen zeggen nooit meer iets van gehoord.

Boomchirurg
Bewoners laten het er niet bij zitten en hebben een bekende boomchirurg naar de boom laten kijken. Deze komt tot een geheel andere conclusie dan de boomdeskundigen van de gemeente Nissewaard.

 

Paardenkastanje-simonshaven

Monumentale bomen
Stichting Bomenridders Nissewaard steunt alle inwoners van Nissewaard in hun strijd om bomen in de gemeente te behouden. Zo ook nu. De gemeente zal eerst een informatiebijeenkomst organiseren voor betrokken inwoners. Met maar 5 monumentale bomen binnen onze gemeentegrenzen stelt Stichting Bomenridders Nissewaard dat alle bewoners betrokkenen zijn. Ons advies: bellen naar het nummer in de brief! 0181 – 696130

 

Witte paardenkastanje Simonshaven

Witte paardenkastanje Simonshaven