Op woensdag 21 mei overhandigde initiatiefneemster Elles Velenturf de petitie Red de bomen van Hartelpark Oost aan wethouder Mijnans. Deze petitie is door ruim 1400 betrokkenen ondertekend. Volgens de wethouder worden alle zaken meegenomen in de besluitvorming, dus ook deze petitie. Het besluit valt pas na de zomer.

Goedenavond allemaal,

Na het ontdekken van de piketpaaltjes, de rondgang van drie heren met werktekening, de angst dat de maandag erop de kettingzagen eraan te pas zouden komen, hadden we niet kunnen bedenken dat zoveel mensen begaan zijn met het oudste park van Spijkenisse.

Met het starten van de petitie dachten we: gaaf als we de 1000 zouden kunnen halen, maar dat is misschien een beetje te hoog in gezet.
Heel veel reacties, tips en informatie hebben we binnen gekregen, die we kunnen gebruiken als het plan straks daadwerkelijk op de agenda komt.
Een goed gesprek gehad met ONS waarin een hoop duidelijk is geworden want politiek is best lastig en moeilijk te begrijpen. De term ‘communicatie’ lezen we dan ook regelmatig in de reacties die we gekregen hebben.

50 Jaar geleden zijn de bomen geplant, gefinancieerd door de industrie, Europoort Botlek Belangen, om een groene buffer te creëren voor Spijkenisse om fijnstof te filteren en geluidsoverlast tegen te houden.
Een prachtige flora en fauna voor vogels en vleermuizen, ook zij willen hun habitat niet kwijt.

916 Ondertekeningen op internet en 486 op handtekeningenlijsten, zijn bij elkaar 1402 ondertekeningen in acht weken tijd, een geweldig resultaat waarvan hier een afvaardiging van aanwezig is.
Handtekeningen voor de vraag aan de gemeente om een andere locatie te zoeken voor de hondenvereniging KVVP en geen enkele boom te kappen.

Graag willen wij deze petitie aanbieden om die samen met het burgerinitiatief mee te nemen in de besluitvorming en hopen wij dat jullie groene hart zal spreken.