“Staatsbosbeheer, het Recreatieschap, maar ook de gemeente Nissewaard zijn wel van mening dat er naast de mooie natuur enige ruimte moet zijn voor ontwikkeling van het gebied. Het onderhoud van de Bernisse is helaas niet gratis”, zegt een medewerker Grond en Gebouwen van Staatsbosbeheer.

Dus krijgen ondernemers de kans het gebied commercieel in te richten en uit de openbare ruimte te onttrekken. De vraag of de bewoners dat wel willen, doet er niet toe. Bewoners mogen meedenken, maar linksom of rechtsom de kosten van onderhoud van het natuurgebied moeten ergens vandaan komen.

Alleen wandelen, genieten van de rust, de bomen, de dieren en een prikkelarme omgeving dat kan en mag niet. Het levert geen geld op.

Wij inwoners van Nissewaard, zijn van mening dat natuurgebieden WEL geld mogen kosten. Natuurgebieden zijn al rendabel. Dagelijks maken inwoners “gratis” gebruik van natuurgebieden. Daar brengen fotografen herten en ijsvogeltjes in beeld. Daar krijgen paarden- en hondenliefhebbers de ruimte. Daar gaan vader en moeders zaterdags en zondags met hun kroost een balletje schieten. Daar genieten nieuwbakken ouders van een wandeling met de kinderwagen door een ongerept, vrij toegankelijk en nog niet gecommercialiseerd gebied.

Petitie Stop Uitverkoop Natuur Bernisse